dilluns, 1 de novembre de 2010

Excursió al jaciment de Fumanya (Berguedà)
Els dies 23 i 24 d'octubre l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, va organitzar una sortida de cap de setmana al Berguedà.
El dissabte vam visitar, en primer lloc, el museu de l'Institut Català de Paleontologia de Sabadell i tot seguit ens vam dirigir al jaciment de Fumanya, on vam poder observar-hi petjades de dinosaure en una paret vertical de fa 13 milions d'anys. Molt espectacular!!
Una part dels Ateneuencs que ens vam quedar fins diumenge, vam poder veure a primera hora a l'embassament de la Baells, una parella de Corbs marins emplomallats atlàntics (Phalacrocorax aristotelis aristotelis) despistats durant una tempesta ara fa aprox. un any i mig. I ja com a etapa final, ens vam desplaçar fins el km 15 del Coll de Pal (Parc Natural del Cadí-Moixeró) on vam fer un recorregut a peu per una zona de pi negre denominada "La Ruta del trencapinyes".
No tinguerem sort amb el Trencapinyes (Loxia curvirostra), però l'estona s´ho va valer en poder observar durant una bona estona i amb deteniment, un espectacular mascle de Picot negre (Dryocopus martius) alhora que anava cantant.
Sens dubte un cap de setmana molt interessant.