dissabte, 12 de maig del 2007

Boscaler pintat gros (Locustella naevia) a Cassà de la Selva

El passat 16-4-07, l'Alfons Delgado va sentir un Boscaler pintat gros (Locustella naevia) prop de Can Escarola, al veïnat de Serinyà de Cassà de la Selva.

Es tracta de la segona observació que en coneixem a la comarca, després de la d'un exemplar a Aiguaviva l'abril del 2006 (Alfons Delgado i Maite Garrigós)

Pòlit cantaire (Numenius phaeopus) a Campllong

El passat 15-4-07, en Josep Rost va veure un Pòlit cantaire (Numenius phaeopus) en uns camps estanyats a Can Dionís, a Campllong. L'endemà al matí encara hi era (Ponç Feliu).

Es tracta de la segona observació que en coneixem a la comarca, després de la d'un exemplar al prat de Sant Vicenç d'Esclet l'11-4-05 (Josep Rost i Quim Vilagran)

Gamba roja pintada (Tringa erythropus) i Corriol gros (Charadrius hiaticula) a Campllong

El passat 14-4-07, durant la realització de la MOG (Marató Ornitològica del Gironès), es van veure dues espècies d'ocells per segona vegada a la comarca, totes dues a uns camps estanyats a Can Dionís, a Campllong. Un exemplar de Gamba roja pintada (Tringa erythropus) va ser vist per els dos equips participants, l'equip format per en Ponç Feliu, l'Aleix Comas i l'Helena Perxacs i el format per l'Alfons Delgado i la Maite Garrigós, mentre que dos exemplars de Corriol gros (Charadrius hiaticula) van ser vistos només pel primer dels equips.

L'anterior observació de Gamba roja pintada va ser d'un exemplar el 4-4-05 a les Ferreries, a Campllong (Quim Vilagran) i l'anterior de Corriol gros va ser de 7 ex 11-3-05 també a Campllong (Quim Vilagran)


Foto: Ponç Feliu

Foto: Ponç Feliu