dijous, 20 de setembre del 2007

Excursió a Rocacorba

El passat dissabte 18 d'agost es va fer una excursió matinal a l'Espai d'Interès Natural de les Muntanyes de Rocacorba. Vam sortir de Girona i vam arribar fins a Granollers de Rocacorba per iniciar la caminada, seguint el camí de petit recorregut que mena des d'aquest poble fins al mateix cim del Puigsou. Els integrants de l'excursió van ser: Lluís Sala, Carles Pibernat, Narcís Rubio, Gemma Pubill, Marc Pubill i Josep Rost. Malgrat no es va arribar al mateix cim de Rocacorba, vam pujar pel Turó Rodó fins a la vall del poble de Rocacorba, on vam fer un volt pels prats abans de tornar.
La caminada va resultar molt interessant per trobar diferents espècies interessants tant de fauna com de flora: pel que fa a la vegetació, la comunitat més característica d'aquells paratges és l'alzinar, però amb un toc més de muntanya i humit, amb plantes com el boix (Buxus sempervirens), el grèvol (Ilex aquifolius), l'aladern de fulla ampla (Phyllirea latifolia), o la betònica (Stachys officinalis), que vam trobar florida. Prop de les rieres, però, la comunitat més present canviava a l'avellanosa, on els avellaners ja estaven en fruit.
Pel que fa a la fauna, pel que fa als ocells va ser interessant observar l'àguila marcenca (Circaetus gallicus) i l'aligot vesper (Pernis apivorus), aquest darrer volant cap al sud, la qual cosa fa pensar que es trobés ja en migració. I d'invertebrats, és de destacar les papallones que vam trobar, especialment moltes Argynnis paphia.