dimarts, 2 de novembre del 2010

Repicatalons de Lapònia i Àguila pomerània, noves espècies per Catalunya

Aquests darrers dies s'han vist dues noves espècies noves d'ocells per a Catalunya. El dia 14 d'octubre en Jaume Vilarupla va fotografiar un rapinyaire que no va saber identificar a Arenys de Mar. En examinar la fotografia va resultar que es tractava d'una Àguila pomerània (Aquila pomarina), una espècie fins ara mai citada a Catalunya molt semblant a l'Àguila cridanera grossa (Aquila clanga), que tot i ser també rara es veu cada any en algunes ocasions a Catalunya. En podeu veure una fotografia al següent enllaç:

http://birdscatalonia.brinkster.net/ReservoirBirds/ImagesViewer.asp?lngImageId=1722&strLanguage=CAT&strSQL=&blnSlideShow=0

Per altra banda, el passat 24 d'octubre, l'Àlex Ollé va trobar un Repicatalons de Lapònia (Calcarius lapponicus) als prats de Can Comas, al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Aquesta tardor aquesta espècie s'està veient en unes quantitats anormalment altes, sobretot a la costa atlàntica i fins i tot se n'havia vist algun a la Camarga, de manera que entrava dins de les quinieles que se'n podia veure algun a Catalunya.

S'ha anat veient de manera intermitent fins almenys el dia 30 d'octubre al mateix indret i en una ocasió se'n van veure almenys dos individus.

Més informació a Frontera.cat

Repicatalons de Lapònia, PN Aiguamolls de l'Empordà, 30-10-10 Foto: Aleix Comas