dimecres, 24 de setembre del 2008

Nova espècie pel Gironès: Boscaler comú!

El passat 20-9-08, Marfull, entitat naturalista saltenca, va organitzar una jornada d'anellament a les Deveses de Salt, durant la qual es va capturar un Boscaler comú (Locustella luscinioides), una espècie de la qual no en coneixíem cap altra observació al Gironès fins al moment.

Amb aquest afegit, el llistat d'ocells del Gironès puja a 234 espècies

Foto: Miquel Boix

Foca comuna al Delta de l'Ebre!

Segons informa el diari Avui, el passat 19 de setembre en veure una foca a l'Ampolla. Inicialment es va pensar que es podria tractar d'un vell marí (Monachus monachus), espècie extingida a casa nostra però de la qual se'n va veure un exemplar aquest any a Mallorca.

Posteriorment es va poder identificar com a Foca comuna (Phoca vitulina), una espècie pròpia de l'Atlàntic nord i que a vegades arriba com a divagant a la costa cantàbrica de la península ibèrica, però de la qual mai no se n'havia vist cap a Catalunya.

L'individu es va veure reposant a una platja divendres al vespre i dissabte al matí, quan es va veure que estava en força males condicions i es va capturar per tal d'intentar-lo recuperar. Malauradament, va morir poc després i l'autòpsia va confirmar que tenia greus lesions internes.

Es tracta d'una nova espècie de mamífer per a Catalunya.

Més informació al diari Avui:

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/41556/una/foca/perduda/delta/lebre.html