dimarts, 14 de desembre del 2010

Gavinot: nova espècie pel Gironès

Foto: Carlos Alvarez Cros

El passat diumenge 12 de desembre de 2010, en Carlos Alvarez Cros estava mirant gavians a l'abocador de Solius (Llagostera) com fa habitualment, i va observar un jove de 1r hivern de Gavinot (Larus marinus). L'estudi de les fotografies permet assegurar que es tracta del mateix individu que s'havia vist només dos dies abans al port de Palamós.

Es tracta de la primera observació d'aquesta espècie originària de l'Atlàntic per a la comarca i d'aparició accidental a Catalunya, raó per la qual requereix de ratificació per part del Comitè Avifaunístic de Catalunya.

En Carlos Alvarez Cros fa molts anys que estudia els gavians i gavines de l'abocador de Solius, cosa que li ha permès trobar diverses espècies per primera vegada al Gironès, com ara Gavina corsa (Larus audouinii), Gavina capnegra (Larus melanocephalus), Gavina cendrosa (Larus canus), Gavià argentat de potes roses (Larus argentatus) i Gavià caspi (Larus cachinnans). A més ha llegit centenars d'anelles de procedències molt diverses com ara Algèria, Escandinàvia, Polònia.

Podeu consultar la seva web sobre els Ocells de la Vall del Ridaura, on hi penja setmanalment les observacions que recull sobre aquest espai que inclou alguns indrets del Gironès com el mateix abocador de Solius.