dimecres, 30 de novembre del 2005

Notícies Novembre 2005
25-11-05. Nova espècie per a Catalunya: Tord de Naumann (Turdus [naumanni] naumanni) al Delta de l'Ebre!El passat 23-11-05 a la tarda, a l'estació d'anellament de l'Illa de Buda, al Delta de l'Ebre, es va capturar un Tord de Naumann (Turdus [naumanni] naumanni) a la darrera batuda. Com que no es podia alliberar fins l'endemà al matí, un nombrós grup de twitchers van poder viatjar fins al Delta per a bimbar-lo. Es tracta de la primera observació d'aquesta espècie a Catalunya i també a tota la Península Ibèrica


Foto: Oriol Clarabuch

Podeu veure'n més fotos i més informació a: http://www.rarebirdspain.net/arbsf048.htm22-11-05. Nova espècie pel Gironès: Voltor comú (Gyps fulvus) a Llagostera!

El passat 20-11-05, en Carlos Alvarez va visitar l'abocador de Solius, a Llagostera amb la intenció de llegir anelles de gavines. A més dels gavians, va trobar-hi un Voltor comú (Gyps fulvus) aturat. Estava anellat amb una anella metàl·lica i una altra de color groc amb la inscripció 4CA amb lletres negres, la qual cosa esperem que permetrà saber-ne el seu origen. Aquesta espècie d'ocell no s'havia vist mai amb seguretat abans a la comarca, que nosaltres sapiguem.Actualització 30-11-05: Segons ha pogut esbrinar l'ICO i ens ha fet saber en Carlos Alvarez, aquest voltor va ser anellat com a poll al niu el 15-4-04 al barranco de Valdecasuar, al refugio de rapaces de Montejo de la Vega de la Serrezuela, a Segòvia. Això està a aproximadament 550 km en línia recta de l'abocador de Solius. Per tant, es confirma el seu origen genuïnament salvatge i la seva inclusió a la categoria A de la llista d'ocells del Gironès.


Foto: Carlos Alvarez Cros


1-11-05. Nova espècie pel Gironès: Bec-planer (Platalea leucorodia) al Congost del Ter a Sant Julià de Ramis i Girona!
En Narcís i en Sergi Rubio van veure el passat dia 30-10-05 al vespre, un Bec-planer (Platalea leucorodia) volant sobre el Congost del Ter a Sant Julià de Ramis. Va fer algunes voltes sobre la zona i després va tirar cap a Girona.
Aquesta espècie d'ocell no s'havia vist mai abans a la comarca, que nosaltres sapiguem.
A més, el dia 31-10-05 a la tarda, va passar pel mateix lloc un estol de cap a 70 Grues (Grus grus), que es van poder fotografiar i que ja podeu veure a la web