Us convidem a la presentació de la Base de Dades de Biodiversitat del Gironès, que tindrà lloc el proper dijous dia 6 de novembre a les 19h, a la sala de plens del Consell Comarcal del Gironès. Es tracta d’un projecte de l’Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona que ha rebut la col·laboració de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal, emmarcat en l’objectiu de crear una base de dades electrònica que permet recopilar, classificar i informatitzar observacions de fauna i flora, creant un magatzem de dades unificat i obert a la consulta pública.
El Noticiari Naturalista de Girona i comarca, que al mes de setembre de 2008 ja ha arribat al número 129 (amb més de 10 anys d’història), s’ha anat fent gran. Fa temps que ja cobreix tota la comarca i ha permès recollir milers d’observacions, posar en contacte centenars d’observadors i, sobretot, anar bastint un gran volum d’informació sobre la riquesa natural de la nostra comarca. Precisament per la quantitat i qualitat d’aquestes dadesacumulades, es va plantejar crear una eina electrònica que en permetés la seva consulta de manera ràpida i pràctica, i alhora obrir-ho a la societat en general.
La Base de Dades de Biodiversitat del Gironès (BDBG) conté informació pública i fàcilment consultable, i pot ser útil a gestors i tècnics mediambientals, a científics i a estudiants. A més a més, la base de dades és oberta i dinàmica, i va creixent cada dia amb les aportacions que hi fan els usuaris, atès que hi ha la possibilitat de registrar-hi noves observacions de qualsevol espècie de fauna o flora, a mesura que es van produint. Les opcions de consulta són immenses: permet la consulta pública de totes les observacions introduïdes i validades a la BDBG, mitjançantfiltres per data, divisions i subdivisions de les espècies, municipi, lloc d’observació, contingut de les observacions i observador; hi ha la possibilitat d’exportar a formats estàndards les consultes realitzades de cares a possibles tractaments de la informació; i de plasmar la informació sobre cartografia (GIS), gràcies a la referència geogràfica dels llocs d’observació. Una eina pionera d’una resolució excepcional, per tant, que s’ofereix a tothom qui vulgui treure’n profit.
Volem convidar a tothom a qui pugui interessar aquesta eina, des de persones vinculades al món acadèmic fins als gestors polítics, consultories ambientals o agents involucrats en la conservació, que d’alguna manera tenen relació amb el medi natural de la comarca, a aquesta presentació.
Us hi esperem!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada