dimarts, 11 de novembre de 2008

Cranc de riu americà (Procambarus clarkii)

Aquest cranc és originari del nord de Mèxic i de la regió central sud dels Estats Units.
Fou introduit en el nostre país a mitjans dels anys 70 i ha estat la causa fonamental del
desplaçament fins gaire be la seva extinció del cranc autocton "Austrapotamobius pallipes".
No precisen aigues tan netes com el cranc Ibèric i actualment habiten en la majoría de
rieres i rius de les nostres contrades. Poden fer grans desplaçaments sense necesitat del
medi aquatic i son molt resistens a les adversitats. Afortunadament, serveixen d'aliment
a grans quantitats d'ocells d'ambients humits com els ardeids o fins hi tot el blauet i
mamífers com el visó americà o la llúdriga.
Poden arribar als deu centímetres de longitud i els adults son d'un vermell-grana molt intens.
La femella desprès de ser fecundada aprox. en el mes d'octubre, portarà els ous, mes d'un
centenar, enganxats al seu abdomen fins que hagin oclusionat a la primavera següent. Aquests crustàcis no presenten estat larvari intermig i fa que els petits crancs siguin molt similars als adults.
video