dimarts, 15 de juliol de 2008

El cabusset (Tachybaptus ruficollis)

El cabusset nidifica a basses de vegetació abundant, rius i estanyols; tímid i sovint difícil
d’observar. A la tardor apareix més al descobert, en llacs, badies tranquil.les i embassaments. El reclam és un xiulet curt i agut que sovint delata la seva presència.
Quan estan alimentant els pollets no paren de fer el cant per situar a les cries i avisar-les de
que porten menjar per elles. Els pollets no en tenen mai prou i tot sovint no es poden
ni empassar els peixos que els adults pesquen per ells. Aquesta cita de l’Hubert Mas de la nidificació del cabusset (Tachybaptus ruficollis) a la nostra ciutat, és una magnifica
noticia per a tots nosaltres. Com es pot veure a les imatges filmades avuí mateix a Fontajau, els dos pollets estan en plena forma.
video