divendres, 31 de març del 2006

Notícies Març 2006

21-3-06. Un altre Gavià caspi (Larus cachinnans) a Llagostera!

El dia 18-2-06, en Carlos Alvarez Cros va veure un 1r hivern de Gavià caspi (Larus cachinnans) a l'abocador de Solius, a Llagostera. Aquesta espècie no s'havia observat abans d'aquest any a Catalunya, i després d'una primera observació a l'abocador de Solius, el passat dia 14-1-06, se n'han anat veient a diversos indrets. Sense anar més lluny, l'estudi detallat de les fotografies permet assegurar que aquest individu que es va veure a Llagostera és el mateix que es va observar el passat dia 12-3-06 al Port de Palamós, per part d'en Pep Arcos i la Montse Roura.
Aquesta espècie és considerada raresa a nivell espanyol i per tant, aquesta observació requereix de la ratificació per part del Comité de Rarezas de SEO-Birlife.Podeu ampliar-ne la informació a: Ocells de la Vall del Ridaura

Foto: Carlos Alvarez Cros
21-3-06. Tètol cuanegre (Limosa limosa) a Cassà de la Selva

El passat 14-3-06, en Josep Rost va poder veure i fotografiar dos Tètols cuanegres (Limosa limosa) al prat d'Esclet, a Cassà de la Selva, que encara té aigua. Estaven acompanyats d'un Batallaire (Philomachus pugnax). Es tracta, que sapiguem, de la quarta cita per a la comarca.


Foto: Josep Rost

3-3-06. Nova espècie per al Gironès: Gavià argentat de potes roses (Larus argentatus) a Llagostera!
El dia 26-2-06, en Carlos Alvarez Cros va veure un adult o 4t hivern de Gavià argentat de potes roses (Larus argentatus) que va poder fotografiar. Fa uns mesos ja va poder llegir una anella d'un jove que probablement fos d'aquesta mateixa espècie i que havia sigut anellat a les Illes Britàniques, però en no poder-se fotografiar no es va poder corroborar la identificació.

Es tracta de la primera observació segura d'aquesta espècie al Gironès, la sisena nova espècie per a la comarca al mateix lloc i del mateix observador després de la Gavina corsa, la Gavina cendrosa, el Voltor comú, la Gavina capnegra i el Gavià caspi! Aquesta espècie és considerada raresa a nivell de Catalunya i per tant, aquesta observació requereix de la ratificació per part del CAC (Comitè Avifaunístic de Catalunya).
Podeu ampliar-ne la informació a: Ocells de la Vall del Ridaura
Foto: Carlos Alvarez Cros